Vakantiewoning Oude Jitte Fietsen

Vakantiewoning Oude Jitte Fietsen

Vakantiewoning te huur in Friesland


Fietsen & Wandelen

Bekijk hier de fiets- en wandelroutes van Greonterp en omgeving

Fietsroutenetwerk Zuidwest Friesland

U kunt vanaf ons erf fietsen via het fietsroutenetwerk Zuidwest Friesland. U fietst naar uw startknooppunt. Gemakkelijk te vinden want het fietsroutenetwerk is opvallend bewegwijzerd: groen/witte borden met daarop het cijfer van het knooppunt.

Bij elk knooppunt staat een overzichtsbord van het gehele fietsroutenetwerk. Zodat u uw tocht tussentijds kunt aanpassen. Op de kaarten en het overzichtsbord van het fietsroutenetwerk staat de afstand tussen de knooppunten in kilometers vermeld. De routelengte binnen het fietsroutenetwerk bepaalt u dus helemaal zelf.

‘Lytse Marren’ fietstocht

Vlakbij de 'Oude Jitte' loopt de Lytse Marren fietstocht (44,6 km). Deze is volledig omgezet in een fietstocht met vermelding van de  knooppunten van het fietsroutenetwerk. Met de Lytse Marren fietstocht bent u verzekerd van een mooie en afwisselende fietsroute. De tocht gaat ook door het elfsteden hanzestadje Bolsward met haar monumenten en musea, zodat u op ‘alle terreinen’ een prachtige indruk krijgt van Friesland.

‘De Oersetters’

Een prachtige pontjesfietstocht in Zuidwest-Friesland. De naam ‘De Oersetters’ verwijst naar twee voet- en fietsveren die in deze fietsroute door het Friese Merengebied zijn opgenomen. Deze pontjes geven de tocht een bijzondere dimensie. Het ene moment fietst u door het afwisselende waterrijke landschap of de weidse weilanden van het Nationaal landschap Zuidwest-Friesland, het andere moment passeert u een dorp of een historische Friese stad. ‘De Oersetters’ is een échte beleeftocht.

‘Niet tobben! Moedig voorwaarts!’ wandel- en fietsroute

In 2018 is de wandel- en fietsroute ‘Niet tobben! Moedig Voorwaarts!’ (9 km) gerealiseerd, langs plekken in de omgeving waar Gerard Reve veel kwam. Op 6 locaties in Greonterp, Blauwhuis en Westhem zijn informatiepanelen geplaatst. Met foto’s en wetenswaardigheden worden de locaties toegelicht. Overal is wel een leuke anekdote te vertellen, want Reve was een man met humor. In Greonterp zijn daarnaast foto’s geplaatst van Reve, zijn partners en de dorpsbewoners uit de periode 1964-1971, precies op de plek waar de foto’s in het verleden zijn gemaakt. Omdat de foto’s van levensgroot formaat zijn, herleeft het dorp uit die tijd op deze manier ter plekke min of meer.

Deze en vele andere mooie fiets- en wandelroutes zijn bij ons aanwezig